JUNY 2008 / ITÀLIA - LA LIGURIA, LA TOSCANA, LA UMBRIA, LAZIO i LA CAMPINA

El resum d'aquest viatge serà força curt. Ja que no vaig pendre masses apunts....


Ver JUNY 2008 / ITÀLIA - LA LIGURIA, LA TOSCANA, LA UMBRIA, LAZIO i LA CAMPINA en un mapa más grande

  • TOSCANA
Arribem a la Toscana, els moviments del Sg. XIV a XVI humanisme i renaixement, vàren innovar radicalment la cultura i l'art. hi trobaren grans obres d'arquitectura civil i religiosa, escultures, obres pictòriques que en són proves del talent i treball creatiu de grans genis (Da Vinci, Miquel Angel, Bruneleschi). Pienza i Montepulciano renaixentistes; San Giminiano amb les seves torres; Pisa, Firenze, Siena sense comentaris; Carrara amb la seva catedral revestida de marmol; Luca, Pistoia, Arezzo, Prato, Grosseto, Cetona, Orvieto, Piazze totes elles de gran valor arquitectònic i artístic. Però no sols la Toscana es art, produeix molt vi, entre els més coneguts el "Chianti" i el "Brunello. Mes culpidor però és el seu paissatge, típic, lluminós, acollidor, únic. 

Dormim a Pagibbunsi, la gràcia de viatjar amb autocaravana és que pots parar a dormir en mig de la natura.  Cada dia un bon sopar! i vàrem probar il "Picottino di capra".

  • LA UMBRIA
Fins no trobar l'aspecte actual es varen fer moltes modificacions per tal de que les seves aigues molt calcàrees no fesin destroces en temps de plujes als camperols. Des del 271 a.c i fins al 1787 molts caps pensants van estar-hi implicats. però qui tenia poder en aquells temps?
els PAPES. En Gregori XIII (1417), Paolo III (1545), Clement VIII (1596) per citar-ne alguns se'n varen preocupar molt. però fou un de la mateixa ciutat de Terni, l'Andrea Vici qui va donar amb la clau. "un taglio diagonale sul secondo balzo de la cascata che deviava parte dell'acqua in caduta, consentendo un migliore difusso del rio Nera. Questo intervento diede a la cascata il suo aspetto definitivo".










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada